کتابخانه عمومی جوادالائمه علیه السلام شهرستان قدس

بولتن اطلاع رسانی الکترونیک کتابخانه عمومی جوادالائمه علیه السلام شهرستان قدس

بازدید دانش آموزان پیش دبستانی از کتابخانه

به مناسبت آغاز هفته کتاب و در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی، کودکان مقطع پیش دبستانی آموزشگاه شهید فهمیده از کتابخانه بازدید کردند

 در این بازدید سحر همامی کتابدار کتابخانه ضمن خوش آمد گویی،  به تشریح فعالیت های کتابخانه برای کودکان و نحوه عضویت در آن پرداخت.

[ سه شنبه, ۲۲ آبان ۱۳۹۷، ۱۱:۳۲ ق.ظ ] [ ]

[ ۱ ]

اینو بخونیم

پیشنهادهایی برای کتاب خواندن

پیرمرد و دریا ، ارنست همینگوی

«پیرمرد و دریا» ظاهر ساده و فریبنده‌ای دارد، مثل تمثیل‌هایی از انجیل یا افسانه‌های آرتور که در ورای سادگی‌اشان می‌توان مفاهیم پیچیده و عمیق اخلاقی یا واقعیت‌های تاریخی و ظرافت‌های روانشناختی پیدا کرد. این رمان با توجه به دید همینگوی نه تنها داستانی زیبا و جذاب دارد، شرح حالی از وضعیت انسان و تا حدی راه نجاتی است برای نویسنده داستان.

«پیرمرد و دریا» داستان ساده‌ای دارد: پس از گذشت هشتاد و چهار روز جان کندن بی‌حاصل، ماهیگیر پیر موفق می‌شود بعد از دو روز و نیم تلاش بی‌وقفه ماهی بزرگی صید کند. ماهی را به کرجی اش می‌بندد، اما روز بعد در نبردی که چیزی کم از یک جنگ درست و حسابی ندارد، آن را از دست می‌دهد و ماهی خود طعمه‌ی آرواره های گرسنه و حریص کوسه ماهی‌های دریای کاراییب می‌شود. مردی با حریف کینه توزی درگیر شده و در پایان چه برنده باشد و چه بازنده، احساس منزلت و بزرگی بیشتری می‌کند و به آدم بهتری تبدیل می‌شود. این یکی از موتیف‌های کلاسیک داستان‌های همینگوی است. اما این موتیف در هیچ یک از رمان‌ها و داستان‌های او که قبل از این نوشته شده به کاملی این داستان که در سال ۱۹۵۱ در کوبا نوشته شده نیست، داستانی که طرحی ساده و ساختاری بی‌عیب و نقص دارد و مفهوم و مضمونش قدرت آن را دارد که با بهترین رمان‌های او رقابت کند. همینگوی برای نوشتن این داستان جایزه‌ی پولیتزر سال ۱۹۵۳ و نوبل سال ۱۹۵۴ را از آن خود کرده است.

سال ها ، ویرجینیا وولف

ویرجینیا ولف از کودکی گرفتار زندگی سخت، افسردگی و البته جنون نوشتن بود. تمام زندگی‌اش در خواندن، نوشتن، دوستان، تلاش برای خودکشی و مبارزه با بیماری گذشت. سر آخر هم در ۵۹ سالگی واپسین تقلایش برای خودکشی کامیاب شد و خودش را در رودخانه غرق کرد. ویرجینیا ولف مقتدرانه داستان می‌نویسد و سبک خودش را دارد. در میان داستان‌هایش سال‌ها هم کتابی خواندنی است، هرچند شاهکار او نیست. اما واقعاً کدام کتاب شاهکار اوست؟ پاسخ دادن به این پرسش سخت خواهد بود.

رمان سال‌ها داستان یک خانواده است: پسرها، دخترها، پدر، مادر، عمو، زن‌عمو، پسرعموها، دخترعموها، مستخدم و … . ولف کتاب را به فصل‌های مختلف تقسیم کرده و در این فصل‌ها شرح زندگی چند نفر را باز می‌گوید. در واقع، داستان واکاوی و درون‌کاوی دوران سالخوردگی آدمی است و می‌کوشد به روایت و از دید ولف، بیهودگی زندگی انسان، خانواده و فامیل را روشن کند. واقعاً کتاب داستان «سال‌ها» است.

هفته کتاب و کتابخوانی


[ شنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۷، ۰۲:۰۹ ب.ظ ] [ ]

[ ۰ ]

کتاب و کتابخوانی

روش درست کتاب خواندن

۱- برخى افراد ترجیح مى‏دهند در سکوت کتابخوانی کنند و برخى در سروصدا. بعضى صندلى راحتى را مى‏پسندند و بعضى دراز کشیدن یا نشستن رسمى را. اصلاً وسواس به خرج ندهید و در هر حالتى که راحت‏تر هستید، مطالعه خود را آغاز کنید.

۲- اگر مکان کتابخوانی شما کمى آشفته و به هم ریخته است، مرتب کردن آن را به نیم ساعت پس از مطالعه موکول کنید؛ زیرا در این صورت، در حین مرتب کردن اتاق، به مطالبى که مطالعه کرده‏ اید، فکر خواهید کرد و زمان مفیدى را از دست نخواهید داد.
۳- گاهى اوقات از مکان‏هاى استثنایى و هیجان‏ انگیز استفاده کنید تا مطلبى که مطالعه مى‏کنید، همراه آن خاطره در ذهن شما ماندگار شود؛ مثلاً در یک شب بارانى با یک چتر و یک چراغ قوه زیر باران روید و مطلب را مطالعه کنید و یا در یک مکان تاریخى و قدیمى، به تفکر و مطالعه در مورد مطلب مورد علاقه خود بپردازید.

نتیجه تصویری برای هفته کتاب

[ شنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۷، ۰۲:۰۴ ب.ظ ] [ ]

[ ۰ ]

هفته کتاب و کتابخوانی

هفته کتاب و کتابخوانی

از سال ۱۳۷۲ هجری شمسی در تاریخ روز ۲۴ آبان ماه هر سال به اسم هفته کتاب و کتابخوانی مشخص شده است. روز کتابخوانی، یکی از روزهای هفته کتاب نیز هست. تاریخ هفته کتاب و کتابخوانی ۹۶ چهار شنبه بیست و چهار ابان است

اولین بار هفته کتاب در تقویم جمهوری اسلامی ایران در روزهای چهارم تا دهم دی ماه سال ۱۳۷۲ با پیام ایت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی برگزار شد. در هفته کتاب، در مدرسه ها، مسجدها ، دانشگاه‌ها، همه شهر های کشور نمایشگاه‌ها و جشن‌های کتاب و سخنرانی در موضوع چاپ و نشرِ کتاب برگزار می‌شود.

هفته کتاب و کتابخوانی

فواید کتاب و کتابخوانی چیست؟
کتاب ها شما را وادار می کنند که از مغز خود استفاده کنید. در هنگام مطالعه شما بیشتر فکر می کنید و باهوش تر می شوید برخلاف مجلات، مقالات اینترنتی یا کتاب های 

مطالعه کتاب از قوای ذهنی بهره می برد. این باعث می شود که شما در بلند مدت روی آنچه مطالعه می کنید تمرکز کنید.شما برای مطالعه مجبورید تمرکز کنید، مانند ورزش کردن، تمرکز خود را ورزیده تر می کنید.

کتابخوانی کسالت را کاهش می دهد و هر وقت که احساس کسالت کردید، فقط کافی است که یک کتاب با موضوع مورد علاقه خود را بردارید و بخوانید خواهید دید که کسالت شما بر طرف می شود.


[ شنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۷، ۰۲:۰۱ ب.ظ ] [ ]

[ ۰ ]

سیزدهم آبان روز دانش آموز


 پیام روز سیزدهم آبان

روز دانش آموز,13 آبان روز دانش آموز,روز دانش آموز چه روزی است

یوم اللّه سیزده آبان، یادآور حماسه ها، ایثارها و فداکاری های دانش آموزان عزیزمان است. این روز باشکوه بدین سبب روز «دانش آموز» نامیده شد، تا خاطره فرزندان دلیر انقلاب برای همیشه جاودان بماند و درسی فراموش ناشدنی برای تمام دانش آموزان در سراسر گیتی باشد که با ابرقدرت های چپاول گر به مبارزه بی امان بپردازند و عزّت را بر زندگی ذلت بار ترجیح دهند. روز سیزدهم آبان به همه مستضعفان جهان آموخت که بر ضد مستکبران قیام کنند و حقوق از دست رفته خویش را از چنگال استکبار و استعمار بیرون کشند. پیام روز سیزدهم آبان به مسلمانان این است که: تنها در برابر پروردگار جهانیان و مکتب توحید به نماز بایستند و فقط در پیش گاه خدا به کرنش بنشینند و تا همیشه زمان در برابر ظلم و زورگویی ابرقدرت ها سرتسلیم فرود نیاورند.

[ شنبه, ۱۲ آبان ۱۳۹۷، ۰۳:۵۰ ب.ظ ] [ ]

[ ۰ ]

معرفی کتاب مردیم از این همه مشق


به همت سیده فاطمه شکوهی سرپرست کتابخانه عمومی جوادالائمه شهرستان قدس کتاب مردیم از این همه مشق برای نوجوانان معرفی وبلندخوانی شد.

این کتاب برای دانش‌آموزانی تدوین شده که انجام تکالیف مدرسه و نوشتن مشق شب برایشان آزار دهنده و کسالت‌آور است .در این کتاب، نویسنده مطالب خود را با شوخی‌ها و نقاشی‌های طنز توام ساخته، از این رهگذر، توصیه‌هایی برای دانش‌آموزان فراهم آورده است ;توصیه‌هایی که به کار بستن آنها به دانش‌آموزان می‌آموزد چگونه بدون خستگی و ناراحتی تکالیف و مشق‌های شب را به انجام برسانند و آن را کاری دشوار تلقی نکنند .

مولف کتاب ترور رومین  و مترجم دکتر فرخنده مفیدی می باشد وناشرآن موسسه انتشارات قدیانی –کتابهای بنفشه می باشد.

 


[ دوشنبه, ۷ آبان ۱۳۹۷، ۰۹:۳۲ ق.ظ ] [ ]

[ ۰ ]

معرفی کتاب با موضوع واقعه بزرگ و جهانی اربعین

قیام امام حسین علیه‌السلام رشته‌ تسبیحی است که هر سال شیعیان و محبان آن حضرت را در زمانی خاص، در سرزمینی خاص‌تر گرد هم می‌آورد تا بزرگ‌ترین نماد ظلم ستیزی با نام اباعبدالله الحسین علیه‌السلام برپا شود. به همین بهانه، به معرفی چند اثر منتشر شده در باب سفرنامه‌نویسی اربعین می‌پردازیم.


عمود هزار و چهارصد

نویسنده: علی اکبر‌والایی/ نشر احیا- 1396

اول چیزی که نظر خواننده را جلب می‌کند، متن ادبی و احساسی این سفرنامه است. نویسنده هرجا مجالی یافته، از توصیفات ادبی و جذاب استفاده کرده است. داستان با یک خبر آغاز می‌شود. نویسنده خبری می‌شنود با این محتوا که 40 مرد روستایی برای سفر ثبت‌نام کرده‌اند و آماده‌ حرکت در مسیر پیاده‌روی نجف تا کربلا هستند. این خبر جذاب نظرش را جلب می‌کند و کنجکاو می‌شود تا او هم پیاده در این مسیر پا بگذارد و این شوق عجیب را از نزدیک ببیند. برات این سفر را هم از سلطان طوس می‌گیرد: «میان خیابان با سه جوان که برگه‌هایی در دست دارند و گرد یک موتورسیکلت ایستاده‌اند مواجه می‌شوم. یکی‌شان می‌پرسد: حاجی! به سلامتی شما هم راهی کربلا هستید؟ لحظه‌ای توقف  و نگاه‌شان می‌کنم. لهجه‌ آذری دارند؛ می‌گویم: نخیر! گویی قسمت نشده بروم.

نمی‌پرسند که کارت چطور شده است. یکی‌شان که جاافتاده‌تر است و ریش پری به صورت دارد، می‌گوید: نه این‌طور نیست. اگر خودتان بخواهید، هنوز هم فرصت هست... .

می‌پرسم: چطور؟

می‌گوید ما هرسال مسافر کربلا هستیم؛ همین امروز هم راهی هستیم که برویم. شما با ما می‌آیید برویم؟

از این پیشنهاد یکه می‌خورم و می‌گویم من ویزا ندارم. همان مرد می‌گوید شما کاری نداشته باش... (فصل طریق کربلا)»

این سفرنامه 6 فصل دارد:

‌1) طریق کربلا که قصه‌ طلبیده شدن نویسنده است. 2) طریق جواز سفر، به ماجرای گذر از مرز می‌پردازد. 3) طریق عمود ذوالفقار، داستان رسیدن به خاک افلاکی نجف است. 4) مشایعت طریق جان، آغاز از عمود یکم، شرح حال موکب‌ها و... . 5) طریق قبله‌العباس، طریق قبله‌الحسین، شرح رسیدن به کربلا. 6) طریق رجعت که قصه‌ وداع است و بازگشت.

انتهای کتاب نیز مزین به تصاویر سفر و نقشه‌ راه است.

سفر عشق

نویسنده: رضا احسانی/ نشر سدید-1393

این کتاب به حر بن یزید ریاحی تقدیم شده‌ است. فصول آن مزین به آیات قرآن است و متنش آراسته شده به ابیات و اشعار شاعران. مقدمه‌ کتاب از هبوط آدم ابوالبشر، سخن را می‌رساند به قیام حضرت امام حسین علیه‌السلام. این کتاب نیز از متنی ادبی بهره برده است. قصه از بیست‌و‌پنجم آذرماه سال 92، در یک عصر پاییزی دلگیر خیابان ولیعصر شروع می‌شود. تلفن نویسنده زنگ می‌خورد و او دعوت می‌شود به‌عنوان سفرنامه‌نویس، در کاروان پیاده‌روی اربعین حضور داشته باشد. آغاز بهار در خزان...

«... گیج و مبهوتم. رفیق شفیق از شادی در پوست خود نمی‌گنجد و از طلبیده شدن توسط حضرت و اینکه این همان بهاری است که می‌خواستم سخن می‌گوید. من اما ساکتم و حیران. به او خیره شده‌ام و زیر لب تکرار می‌کنم: کربلا، کربلا، کربلا...»

کتاب چهار بخش دارد که هر بخش شامل سه فصل می‌شود. بخش نخست آن، ناسوت نام دارد که به سه قسمت آمادگی برای دلدادگی، در قفس افتادگی و از نفس افتادگی تقسیم می‌شود.

بخش دوم که نامش ملکوت است نیز به سه فصل خاطرات و مخاطرات، آه و نگاه، سرشت و سرنوشت؛ بخش سوم آن یعنی جبروت نیز سه قسمت دارد با عناوین عین مثل عقل، عین مثل عشق و عین مثل عباس؛ بخش آخر نیز لاهوت با سه قسمت به نام‌های پروانگی، دیوانگی و جاودانگی است.

پیاده آمده‌ام

علاقه‌مندان به عکس وتصویر نیز می‌توانند با تورق این سفرنامه‌ تصویری که به همت نشر سوره مهر، در سال 1393 به چاپ رسیده است، با پای دل در میان خیل زائران اباعبدالله علیه‌السلام، راهی این پیاده‌روی شوند. این کتاب، مجموعه‌ای است از عکس‌هایی که در سال‌های 1387 تا 1393 از راهپیمایی زائران اربعین گرفته شده است.

بعد از مقدمه‌ای که سید‌احسان باقری از شیوه گردآوری این عکس‌ها به نگارش درآورده، مختصری درباره‌ زیارت اربعین در این کتاب نوشته شده است و بلافاصله عکس‌ها آغاز می‌شوند. در میان عکس‌ها مطالب ادبی متناسب با حال و هوای عکس‌های آن صفحه به تقریر در آمده است. مطالبی که گاه با روایات ائمه‌‌معصوم علیهم‌السلام گره خورده است.

 

[ دوشنبه, ۷ آبان ۱۳۹۷، ۰۸:۱۵ ق.ظ ] [ ]

[ ۰ ]

معرفی کتابهای طرح کتابخوان آبان97






محمد صلی الله علیه و آله و سلم مثل گُل بود (۸ جلد در یک مجلّد)

نویسنده: غلامرضا حیدری ابهری

ناشر: بوستان فدک

وجودش مایه خیر و برکت بود؛ آرامش، وقار و سیمای متفکرش او را از همه هم‌سالانش متمایز می‌ساخت و در راستی و درستی و ادای امانت و مهربانی با دیگران بی‌مانند بود؛ از بدو کودکی، رنج یتیمی، روح و جان لطیفش را آزرد؛ اما همچنان مؤدب‌ترین کودک روزگار بود؛ گویا به جای والدین، پروراننده نیکوتری به تربیت دُرّ یتیم مدینه همّت گماشته بود که او را از هر آموزشی بی‌نیاز ساخت و امین بزرگوار مکّه، بهترین الگو برای آموزش انسان‌ها در طول تاریخ شد.

مهم‌ترین نیاز جامعه اسلامی ما تربیت انسان‌هایی موحد، مؤمن و معتقد به معاد و آشنا و متعهد به مسئولیت‌ها و وظایف خود در برابر خدا، خود، دیگران و طبیعت است و مسئولیت تربیت چنین انسانی پس از خانواده بر عهده دستگاه فرهنگی آموزش و پرورش است و بر اساس همین نیاز «سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» در سال ۱۳۹۰ تصویب و برای اجرا به تمامی مدارس ابلاغ شد.

بی‌تردید برای ادای این فریضه مهم آموزشی به الگوی مناسب و جامع‌الشرایطی نیاز داریم که با بررسی سیره و رفتار رسول اعظم صلی الله علیه و آله و سلم از کودکی تا جوانی و از جوانی تا پیری، الگویی شایسته‌تر از ایشان نخواهیم یافت.

مجموعه «محمد صلی الله علیه و آله و سلم مثل گُل بود»، اثری برای آموزش سبک زندگی پیامبر (ص) به کودکان است. این مجموعه هر چهار حوزه مدنظر آموزش کودکان در ارتباط با خدا، خود، خَلق (مردم) و خلقت را پوشش می‌دهد و در چهل محور اصلی و ملموس سبک زندگی اسلامی را به کودکان می‌آموزد.

«چرا باید بسم الله بگوییم؟ چرا باید نماز بخوانیم؟ چرا باید دعا کنیم؟ چرا باید قرآن بخوانیم؟ چرا باید مسواک بزنیم؟ چرا باید مرتب حمام برویم و بدنمان را بشوییم؟ چرا باید ناخن‌هایمان را کوتاه کنیم؟ چرا باید پرخوری نکنیم؟ چرا باید شکرگزاری کنیم؟ چرا باید عجله نکنیم؟ چرا باید نظم را رعایت کنیم؟ چرا باید در کارهایمان مشورت کنیم؟ چرا باید کار کنیم؟ چرا باید در سختی‌ها صبور باشیم؟» ازجمله مهم‌ترین سؤالات کودکانه‌ای است که در این کتاب پاسخ داده می‌شود.




هیچ‌کس جرئتش را ندارد

نویسنده: حمیدرضا شاه‌آبادی

نـاشـر: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

همه‌ ما در زندگی ترس‌هایی داریم؛ ترس‌هایی که هرچه قدر هم بزرگ باشد، گاه ناچاریم در مسیر زندگی بر آن‌ها غلبه کنیم و کارهایی انجام دهیم که «هیچ‌کس جرئتش را ندارد».

«فتّاح» یک نوجوان باهوش و مهربان است که در کودکی پدر و مادرش را هم‌زمان بر اثر حادثه‌ای از دست می‌دهد و با پدربزرگ و مادربزرگش در یکی از روستاهای نزدیک کرمانشاه زندگی می‌کنند؛ اهالی روستا یک ترس بزرگ دارند که این ترس برای فتّاح از سایرین بزرگ‌تر است؛ اما حس قدرشناسی‌ این نوجوان نسبت به پدربزرگش، باعث می‌شود با پای خود به مقابله با این ترس برود و برای این کار بر روی کمک و همراهی «حمید» دوست صمیمی‌اش نیز حساب می‌کند و در ادامه قادر و یونس نیز با آن‌ها همراه می‌شوند.

این کتاب ماجرای یک جمع روستایی ساده‌دل و درعین‌حال غیور است که همدلانه در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند و با کمبودهایشان صبورانه می‌سازند و دلخوشی‌های زیادی دارند؛ امّا اتفاقات عجیبی که در قلعه بزرگ روستا با عنوان «قلعه تکیه»، موجب شده آن‌ها دیگر نتوانند مثل سال‌های گذشته مراسم عزاداری امام حسین علیه‌السلام و تعزیه‌خوانی را در آنجا برگزار کنند و از آن بدتر اینکه جرئت ندارند برای برداشتن لوازم تکیه به آن قلعه که دیگر «قلعه جنّی» نام گرفته، پای بگذارند و حتّی از نگاه کردن به اطراف قلعه هراس دارند.

اگر اهل خواندن داستانی پُرهیجان و خلاقانه هستید و مایلید خاطرات نوجوانانی را بخوانید که در شرایط سخت جنگ تحمیلی یاد گرفتند، چگونه باید قهرمان واقعی شد و درنهایت راز گنج واقعی و خوشبختی حقیقی زندگی را یافتند؛ برای خواندن «هیچ‌کس جرئتش را ندارد» به کتابخانه‌های عمومی مراجعه کنید و سراغ بسته فرهنگی «کتاب‌خوان آبان ماه» را بگیرید.


دعبل و زلفا

نویسنده: مظفر سالاری                                                    ناشر: به‌نشر

گاهی یک عشق زمینی، آدمی را تا اوج آسمان پرواز می‌دهد و گاه زمین را به بستر جمع‌آوری هیزم جهنّم تبدیل می‌سازد.

«دعبل و زلفا» ماجرای عشقی اثرگذار است و سرگذشت «دعبل خزاعی» شاعر معروف صریح و تیززبان اهل بیت علیهم‌السلام است که در سفری به بغداد با بانویی عفیف و زیبارو که گرفتار برده‌فروشان دستگاه هارون‌الرشید است، مواجه می‌شود و دل در گرو مهرش می‌نهد؛ دعبل که روحیه‌ای لطیف و خیالی خلاق دارد؛ آن بانوی نجیب را در خیالش «سلما» می‌نامد و برایش شاعری می‌کند و با وجودی که سلما، کنیزی گرفتار است که به زودی برای فروش به دربار هارون منتقل خواهد شد؛ احساس می‌کند باز هم او را می‌بیند و به‌راستی اینگونه می‌شود و به خواست خداوند، دعبل با سلمای خیالش که همان زلفای حقیقی است، ماجراهایی دارند که سرنوشت دعبل را زیر و رو می‌سازد و او را به عاقبتی خوش‌ رهنمون می‌شود.

این رمان تاریخی‌داستانی سه شخصیت اصلی دارد؛ دعبل که گاه تا مرز سقوط در مستی و می‌خوارگی و شاعری در وصف طاغوتیان به هوای وصال معشوق زمینی‌اش پیش می‌رود و گاه ضمیر روشن و یاران هدایتگرش او را تا اوج یک دوستدار راستین و شجاع اهل بیت عصمت سلام‌الله علیهم پیش می‌برد؛ شخصیت بعدی، زلفا، سراسر پاکی و نور است. زلفا شخصیتی مثبت دارد و شیعه‌ای واقعی است و نقش بسیار مهمی در هدایت دو شخصیت دیگر دارد. سومین شخصیت ابن سیار طبیب است که بسیار مادی‌گراست و سرانجام تسلیم کرامت ائمه و ایمان زلفا می‌شود.

خواندن این رمان که با قلمی جذّاب و وقایعی زنده روایت می‌شود، مخاطب را تا آخرین خطوط با اثر همراه می‌کند؛ به‌گونه‌ای که تلخی و شیرینی اوقات شخصیت‌ها، کام خواننده را تلخ یا شیرین می‌سازد.

مطالعه این کتاب تاریخی‌داستانی از بسته فرهنگی «کتاب‌خوان آبان‌ماه» به همه علاقه‌مندان به ماجراهای تاریخی و جذابیت‌های خیال‌انگیز داستانی توصیه می‌شود.




پی‌تی‌کو... پی‌تی‌کو... و دو داستان دیگر

نویسنده: فرهاد حسن‌زاده                 تصویرگر: علی خدایی            نـاشـر: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

بچّه‌ها شما دوست دارید کتابی بخوانید که سه داستان زیبا را برایتان تعریف می‌کند؟ من که خیلی دوست دارم؛ پس اگر موافقید با «پی‌تی‌کو... پی‌تی‌کو...» و «باد دوچرخه سوار» همراه شویم تا از راز «دو لقمه چرب و نرم» سر در بیاوریم.

نخستین داستان کتاب (پی‌تی‌کو... پی‌تی‌کو...) ماجرای یک کره‌اسب کوچک و دوست‌داشتنی‌ است که در یک قاب عکس طلایی گیر افتاده و اصلاً حاضر نیست، آزادی‌اش را با یک خانه طلایی عوض کند و همه تلاشش را برای رهایی از حصار قاب عکس صرف می‌کند.

دومین داستان کتاب «باد دوچرخه‌سوار» ماجرای یک باد سرکش است که سوار بر دوچرخه راه می‌افتد و از وسعت و قدرتش برای تخریب طبیعت و اشیا و آزار افراد و موجودات استفاده می‌کند؛ امّا برایش اتفّاقی می افتد که برایش یک درس بزرگ دارد.

«دو لقمه چرب و نرم» سومین داستان کتاب و ماجرای دو گوسفند مهربان کوچولو است که علاقه خاصّی به تماشا کردن ابرها دارند؛ آن‌ها یک روز از خطری که دو ابر شبیه خودشان را تهدید می‌کرد، مطلّع شدند و با کلّی زحمت و تلاش دوستان آسمانی‌اش را نجات دادند؛ امّا این کار خوبشان بی‌جبران نماند...

با خواندن این مجموعه داستان خیال‌انگیز، پرسش‌های و نکات فلسفی تأمل‌برانگیزی به ذهن کودکان ما خطور می‌کند که شکوفایی ذهنی و پرسشگری کودک را در پی دارد.

 


[ يكشنبه, ۶ آبان ۱۳۹۷، ۱۰:۰۹ ق.ظ ] [ ]

[ ۰ ]

معرفی کتاب هیچ کس جراتش را ندارد

به همت سحر همامی کتابدار کتابخانه، نشست معرفی و جمع خوانی کتاب  هیچ کس جراتش را ندارد نوشته حمیدرضا شاه آبادی و از کتب منتخب  کتابخوان آبان ماه در محل کتابخانه با حضور اعضای نوجوان برگزار گردید. این کتاب ماجرای یک جمع روستایی ساده‌دل و درعین‌حال غیور است که همدلانه در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند و با کمبودهایشان صبورانه می‌سازند و دلخوشی‌های زیادی دارند؛ امّا اتفاقات عجیبی که در قلعه بزرگ روستا با عنوان «قلعه تکیه»، موجب شده آن‌ها دیگر نتوانند مثل سال‌های گذشته مراسم عزاداری امام حسین علیه‌السلام و تعزیه‌خوانی را در آنجا برگزار کنند و از آن بدتر اینکه جرئت ندارند برای برداشتن لوازم تکیه به آن قلعه که دیگر «قلعه جنّی» نام گرفته، پای بگذارند و حتّی از نگاه کردن به اطراف قلعه هراس دارند.

 


[ يكشنبه, ۶ آبان ۱۳۹۷، ۰۹:۱۰ ق.ظ ] [ ]

[ ۰ ]

جلسه شعر خوانی دربخش کودک

به همت سحر همامی کتابدار کتابخانه، نشست شعر خوانی کتاب دویدم و دویدم به شست پام رسیدم برای خردسالان گروه سنی 3 تا 5 سال  عضو کتابخانه برگزار شد. این کتاب سروده ناصر کشاورز است که با تصویر گری علی خدایی توسط نشر افق منتشر شده است. این کتاب شامل ده شعر کوتاه و آهنگین است که مورد استقبال کودکان خردسال قرار می گیرد.

 

 

[ چهارشنبه, ۲ آبان ۱۳۹۷، ۰۳:۴۲ ب.ظ ] [ ]

[ ۰ ]